08.02.2023

Зустріч студентів із керівництвом ПрАТ «Тернопільський молокозавод»


Відбувся професійно орієнтований тренінг для студентів кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу факультету фінансів та обліку.

З метою підвищення якості професійної підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти студенти факультету фінансів та обліку кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу, які навчаються за освітньо-професійними програми «Фінансовий менеджмент» та «Соціальне забезпечення», в рамках навчання з елементами дуальної освіти 03 лютого 2023 року взяли участь у навчальному професійно-орієнтованому тренінгу з питань фінансового менеджменту та корпоративної соціальної відповідальності.

Захід відбувся за сприяння і активної участі Солтиса Віктора Петровича, заступника голови правління ПрАТ «Тернопільський молокозавод», на базі підприємства.

В процесі презентації керівник компанії ознайомив студентів з історією створення суб’єкта господарювання, його організаційною структурою, та акцентував увагу на пріоритетних напрямках діяльності ПрАТ «Тернопільський молокозавод» в умовах пандемії та воєнного стану.

Під час тренінгу розглядались актуальні питання соціально-економічного характеру щодо функціонування підприємства, зокрема: особливостей управлінського обліку; специфіки розрахунку собівартості продукції; особливостей руху грошових потоків; умов колективного договору як основи застосування норм соціальної відповідальності бізнесу.

Згідно оцінки показників виробничо-господарської та фінансової діяльності компанії Віктор Солтис зробив висновок, що підприємство достатньо динамічно розвивається, долаючи кризові явища в галузі виробництва молокопродуктів. Проте загальноринкові процеси в нашій державі відобразились на показниках ліквідності та фінансової стійкості, які мали негативну тенденцію для підприємства та галузі в цілому.

Студенти отримала багато цікавої інформації щодо особливостей організації діяльності підприємства в кризових умовах та взяли участь в обговоренні відповідних проблем.