20.11.2023

Вебінар «Грантове фінансування власних підприємницьких ініціатив»


Нещодавно відбувся вебінар «Грантове фінансування власних підприємницьких ініціатив» за участю фахівця Тернопільської філії Тернопільського обласного центру зайнятості Аліни Грицаєнко.

В онлайн-зустрічі взяли участь викладачі кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу та здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійних програм «Фінансовий менеджмент», «Соціальне забезпечення», «Банківська справа», «Фінанси» і «Митна та податкова справа» факультету фінансів та обліку ЗУНУ.

У ході заходу спікер акцентувала увагу на: особливостях державної програми безповоротних грантів «єРобота» для започаткування або розвитку власного бізнесу; ключових умовах і затвердженому порядку отримання фізичними або юридичними особами згаданих мікрогрантів; найбільш інвестиційно привабливих сферах економічної діяльності, які отримують позитивні рішення про видачу гранту та на типових складнощах і причинах відхилення заявок. Також Аліна Григорівна детально розкрила етапи проходження відбору бізнес-планів та оцінювання особистісних якостей претендентів на безповоротну фінансову допомогу для реалізації власних підприємницьких проєктів.

Озвучена доповідачем інформація викликала жвавий інтерес в учасників вебінару, вони активно задавали запитання щодо можливостей проходження відбору на видачу грантів молодим і креативним людям, котрі ще не мають належного підприємницького та професійного досвіду, на які спікер дала ґрунтовні відповіді. Таким чином, проведений вебінар дав змогу здобувачам вищої освіти отримати корисні прикладні поради з підготовки успішного бізнес-плану, зрозуміти процедуру правильного оформлення заявки та участі у конкурсному відборі на отримання грантів для започаткування власної підприємницької справи.

Колектив кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу Західноукраїнського національного університету виражає щире захоплення ініціативністю, високим рівнем майстерності та професіоналізму пані Аліни, дякує їй за проведення дуже цікавого змістовного заходу та сподівається на продовження плідної співпраці з нашим університетом!

Студенська молодь, яка взяла участь у вебінарі, приєднується до слів глибокої шани та подяки Грицаєнко Аліні Григорівні за отримані практичні рекомендації щодо складання обґрунтованого бізнес-плану, подачі заявок на грант і проходження конкурсного відбору на отримання безкоштовного фінансування для успішного втілення власних підприємницьких ініціатив у найближчій перспективі.