03.10.2023

Програми допомоги безробітним під час війни: нові правила для бізнесу та незайнятих


Учасники студентського наукового гуртка “Соціальний супервізор”, який функціонує на кафедрі фінансових технологій та банківського бізнесу Класичного університету м. Тернополя, 27 вересня 2023 р. провели зустріч із провідним фахівцем з профорієнтації Тернопільської філії Тернопільського обласного центру зайнятості Аліною Грицаєнко.

У ході зустрічі з активною молоддю освітньо-професійної програми “Соціальне забезпечення” Аліна Григорівна обговорила особливості функціонування Тернопільської філії Тернопільського обласного центру зайнятості в умовах війни та основні виклики, які вона спричинила; ключові зміни, яких зазнав ринок праці в Україні; основні програми допомоги безробітним, які реалізуються центром зайнятості, а також умови отримання мікрограндів для бізнесу; можливості співпраці з роботодавцями з метою підбору для них кваліфікованих працівників; роботу цифрових сервісів, які застосовуються для пошуку місць роботи, реєстрації безробітних тощо.

Студенти активно долучились до обговорення низки актуальних проблемних аспектів щодо допомоги безробітним, їхнього соціального забезпечення передусім в умовах війни. Юнаки та дівчата активно дискутували з Аліною Григорівною, висловлювали власні думки з приводу нових реалій та викликів у функціонуванні центрів зайнятості, а також висловили вдячність спікерці за надану можливість посилити фахові навички та уміння задля формування в майбутньому професіоналів своєї справи.

Керівництво гуртка “Соціальний супервізор” висловлює вдячність Аліні Грицаєнко за змістовний диспут та мотивацію для наших студентів.

До нових зустрічей!