27.04.2023

Відбувся тренінг «Оптимізація та диверсифікація джерел фінансування соціального забезпечення у період воєнного стану»


За ініціативи професорсько-викладацького складу кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу та менторства Віталія Хоркавого – начальника Управління соціальної політики Тернопільської міської ради та Володимира Дідика – начальника відділу цього ж управління 26 квітня 2023 року для студентів групи СЗ-21 ОПП Соціальне забезпечення проведено тренінг на тему: «Оптимізація та диверсифікація джерел фінансування соціального забезпечення у період воєнного стану».

У ході тренінгу у доступній формі ментори розповіли про особливості здійснення соціального забезпечення та напрями диверсифікації джерел його фінансування в умовах воєнного часу, комунікації й обміну базами даних щодо виплат ВПО, моніторингу фінансового забезпечення гарантованих державою соціальних виплат і допомог. Окрему увагу Віталій Хоркавий закцентував на Програмі «Турбота», яка реалізовується з метою соціального захисту окремих малозахищених категорій громадян Тернопільської міської територіальної громади та надання додаткових до встановлених законодавством пільг і соціальних виплат її мешканцям упродовж 2022-2024 рр. Студенти мали можливість задати запитання, обговорити актуальні проблеми фінансування соціального забезпечення та зміну пріоритетів держави за умов повномасштабного вторгнення росії на територію України.

Усі учасники тренінгу почерпнули корисну інформацію, отримали позитивні враження від спілкування та набули практичного досвіду задля реалізації себе як фахівців у сфері соціального захисту та соціального забезпечення. Професорсько-викладацький склад кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу висловлює вдячність Віталію Хоркавому та Володимиру Дідику за впровадження практико орієнтованого навчання в освітній процес ЗУНУ!