08.03.2023

Екскурсія в Музей історії грошей для студентів коледжу


8 березня 2023 року проведена екскурсія в Музей історії грошей факультету фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету.

У середу, 8 березня 2023 року, разом з викладачкою вищої кваліфікаційної категорії Марією Василівною Стасишин для студентів другого курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Тернопільського кооперативного фахового коледжу у рамках Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) провели екскурсію в Музеї історії грошей факультету фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету (ЗУНУ).

Екскурсія розпочалася з представлення історичної частини експозиції Музею історії грошей, що складається з двох блоків:

1. Історія грошового обігу на теренах України: від монет грецьких полісів Північного Причорномор’я V-II ст. до н. е. і монет Західної Європи XV-XVII ст. до радянських грошових знаків епохи перебудови.

2. Історія національної валюти – гривні від лічильно-вагової одиниці IX століття та срібного зливка XI-XIII ст. до перших грошей Української Народної Республіки (1917-1920 рр.) і сучасної гривні.

Студенти ознайомилися також з унікальними колекціями пам’ятних та ювілейних монет, зокрема України.

Крім того, студентам продемонстрували банери історії розвитку грошей, виникнення банків і банківських систем в різних країнах і в Україні.

Студенти ознайомилися з плакатами елементів захисту різних видів номіналів гривні та портативним детектором перевірки банкнот.

Особливо студентів зацікавили брикети утилізованих 10 злотих і 100 злотих банкнот Національного банку Польщі.

Провели наукове консультування студентів з питань історії грошей, грошового обігу на теренах України, фінансової обізнаності (грамотності).

Студентів ознайомили також з тренінг-центром «Імітаційний банк», де проводяться практико-орієнтовані заняття, використовуючи програмне забезпечення «Автоматизована банківська система Б2».

Висловлюємо подяку викладачці вищої кваліфікаційної категорії Марії Василівні Стасишин, викладачці вищої кваліфікаційної категорії, викладачці-методисту Тернопільського кооперативного фахового коледжу Юлії Борисівні Рудницькій за організацію студентів на екскурсію під час проведення заходів Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей).

Якщо Вас зацікавила можливість відвідати Музей історії грошей – звертайтеся на кафедру фінансових технологій та банківського бізнесу факультету фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету (корпус № 11, третій поверх, к. 11306).

Екскурсії організовуються для учнів шкіл, студентів коледжів, технікумів, вищих навчальних закладів і проводяться у зручний для відвідувачів час.