10.02.2023

Зустріч студентів із фахівцями Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області


Студенти факультету фінансів та обліку прийняли участь в інтерактивному тренінгу з питань діяльності органів Пенсійного фонду України в сучасних умовах

У рамках навчання з елементами дуальної освіти студенти факультету фінансів та обліку кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу, які навчаються за освітньо-професійними програми «Соціальне забезпечення» та «Фінансовий менеджмент» 07 лютого 2023 року відвідали Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

Фахівці Пенсійного фонду України провели зі студентами інтерактивний тренінг з питань діяльності органів Пенсійного фонду України в сучасних умовах.

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Ігор Москалик розповів про динамічний розвиток установи, впровадження європейських стандартів надання послуг громадянам, виконання місії фонду – надавати якісні послуги, прозоро та відповідально здійснювати виплати в солідарній системі, поєднувати інтереси працюючих та непрацездатних.

Начальник управління інформаційних систем та електронних ресурсів Олександр Томчук окреслив ключові види електронних послуг, які на сьогодні пропонуються фондом, специфіку використання існуючих електронних сервісів даної державної установи, важливість кваліфікованого електронного підпису та ведення трудових книжок працівників у електронному форматі, можливостях відстеження та контролю страхового стажу, переваги електронного запису на прийом та отримання необхідної документації в електронному форматі за попереднім запитом.

Заступник начальника юридичного управління – начальник відділу організації правової роботи Галина Сойка розкрила ключові аспекти фінансово-правового регулювання діяльності Пенсійного фонду.

Заступник начальника Головного управління Віталій Толуб’як ознайомив студентів із роботою сучасного сервісного центру установи, що надає якісні стаціонарні та дистанційні (цифрові) послуги застрахованим особам і пенсіонерам.

Студенти виявили неабияку зацікавленість обговореною проблематикою, що призвело до емоційно-насиченого диспуту. Юнаки та дівчата висловили вдячність за цікаве спілкування, адже такі заходи сприяють розвитку їхніх фахових навичок та умінь, відкривають нові горизонти, формуючи як майбутніх професіоналів своєї справи.