28.01.2022

Науково-практичний семінар «Ринок праці та проблеми працевлаштування молоді»


Цього тижня у межах впровадження елементів дуальної освіти в освітній процес студенти факультету фінансів та обліку, які навчаються за ОПП «Фінансовий менеджмент» і «Соціальне забезпечення», поспілкувались із працівниками Тернопільського міськрайонного центру зайнятості з приводу тенденцій розвитку українського ринку праці та перспектив працевлаштування випускників закладів вищої освіти.

Науково-практичний семінар відбувся в дистанційному форматі на платформі Zoom. Начальник відділу профорієнтації Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Анатолій Чорній окреслив проблеми розвитку вітчизняного ринку праці, розповів про ключові моменти, котрі слід враховувати юнакам та дівчатам під час працевлаштування, а також поділився із студентами секретами успішного проходження співбесіди із роботодавцем. Провідний фахівець профорієнтації Любов Смик розповіла про особливості пошуку робочих місць випускниками ЗВО, а також про переваги та недоліки позиціювання «молодих» фахівців на ринку праці.

Тематика науково-практичного семінару виявилася надзвичайно актуальною та цікавою для студентів, тому вони із задоволенням вели діалог із працівниками Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, та отримали практичні поради щодо майбутнього працевлаштування.