17.12.2022

Інтерактивний тренінг в межах молодіжної форсайт-сесії “Create New Ukraine”


11 грудня 2022 р. учасники студентського наукового гуртка “Соціальний супервізор” прийняли участь у першій пілотній Молодіжній форсайт-сесії “Create New Ukraine”, яка об’єднала креативну, розумну та сміливу молодь нашого міста.

“Create New Ukraine” – унікальний авторський проєкт Тернопільської бізнес-школи, який пропонує учасникам створити спільну “big picture ideas” майбутнього України у різних аспектах: політичному, економічному, соціально-культурному, міжнародному. Під час брейн-штормінгу крок за кроком було опрацьовано різні сценарії розвитку подій та створено спільне бачення бажаного майбутнього від 5 команд.

За 4 години інтенсивної командної роботи та поєднання креативних зусиль молоді було створено карту спільних мрій майбутнього. Великі справи починаються з мрії, а проєктування майбутнього зазвичай стає першим кроком до його формування. Під час форсайт-сесії учасники:

прокачали навички креативного і критичного мислення, вчилися аналізувати причинно-наслідкові зв’язки щодо функціонування основних сфер суспільного життя;

дискутували на суспільно-важливі теми, вчилися створювати нове та корисне як для себе, так і для суспільства;

отримали навички комунікації в команді, презентації й аргументації інноваційних ідей;

систематизували основні проблеми, які заважають Україні розвиватись на “великій швидкості”, моделювали рішення щодо вирішення накопичених проблем, визначали акупунктурні точки майбутнього “прориву” нашої держави;

засвоїли інструменти стратегічного прогнозування за методологією SWOT-аналізу, змоделювали візію нашого майбутнього, спрогнозували тренди розвитку України до 2050 року і створили модель нового суспільного договору.

Молодь отримала задоволення від емоційно-насиченого й практико орієнтованого дійства та висловила глибоку вдячність організаторам за цікавий і неординарний захід. Чекаємо нових зустрічей!