01.11.2022

Відбувся науково-методичний семінар кафедри фінансових технологій і банківського бізнесу на тему «Особливості функціонування ринку банківських послуг в умовах воєнного стану в Україні»


У рамках реалізації договору про співпрацю між АТ «АБ «РАДАБАНК» і Західноукраїнським національним університетом та за ініціативи професорсько-викладацького складу проведений науково-методичний семінар на тему «Особливості функціонування ринку банківських послуг в умовах воєнного стану в Україні»,

На засіданні наукового гуртка обговорювалось коло питань, пов’язаних з обслуговуванням банківськими установами корпоративного бізнесу. Зокрема, Д. П. Рибчак у своєму виступі проаналізувала загальну ситуацію у кредитній сфері, умови і стан кредитування та реалізації інших банківських послуг в період воєнного стану та можливості використання факторингових операцій при кредитному обслуговуванні клієнтів банку. Д.е.н., проф. Б. Л. Луців у своєму виступі наголосив на важливості ефективної організації банківського маркетингу у механізмі просування послуг банків до кінцевого споживача. К.е.н., доцент Я. І. Чайковський відзначив труднощі, що супроводжують міжбанківське кредитування, особливо в контексті спрямування банківських ресурсів у державні цінні папери, а д.е.н., проф. О. В. Дзюблюк вказав на проблеми неадекватності процентної політики НБУ, що не сприяє активізації кредитних процесів в економіці.

В атмосфері творчої дискусії представник банку Д. П. Рибчак дала вичерпні відповіді на питання, пов’язані з практичною роботою комерційного банку, які активно ставили студенти-учасники наукового гуртка.

Проведений кафедрою фінансових технологій та банківського бізнесу науково-методичний семінар черговий раз продемонстрував важливість поєднання теоретичних знань студентів із практикою банківських установ.

Підвівши підсумки роботи науково-методичного семінару, професор кафедри, д.е.н. проф. О. В. Дзюблюк подякував представнику банку за фахове спілкування із студентами та анонсував майбутні зустрічі в різних форматах з працівниками банків.