27.09.2022

Відбувся науковий семінар «Фінансування соціальних допомог у період військового стану»


27 вересня 2022 року із ініціативи професорсько-викладацького складу кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу для студентів ОПП Соціальне забезпечення проведено науковий семінар на тему: «Фінансування соціальних допомог у період військового стану».

У ході заходу були представлені цікаві доповіді та презентації, які викликали активне обговорення, дискусії та обмін думками з актуальних проблем фінансування соціальних допомог у період військового стану. Зокрема відбулося обговорення питань щодо нарахування і виплати субсидій (доповідачі ст. гр. СЗ-41 Ступак О. і Шульгун С.), порядку надання соціальних допомог у період військового стану (доповідач ст. гр. СЗ-41 Яковів А.), систематизації пільг внутрішньо переміщеним особам (доповідач ст. гр. СЗ-41 Заблодський Д.), визначення розміру та періоду призначення виплат і допомог для цієї категорії громадян (доповідачі ст. гр. СЗ-41 Качан Ю. і Шамрик А.). Спікери акцентували увагу на перманентних змінах чинного законодавства щодо соціальних гарантій та виплати соціальних допомог, а також на новій ролі Пенсійного фонду України в соціальній політиці держави, якому делеговано повноваження щодо здійснення нарахування та виплати певного переліку державних соціальних допомог, зокрема субсидій і пільг.

Професорсько-викладацький склад кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу дякують усім студентам, які взяли участь у науковому семінарі, та бажають не полишати інтелектуальних пошуків і натхненно й наполегливо примножувати свої наукові здобутки!