06.05.2022

Відбувся науково-практичний семінар «Соціальна допомога та виплати в умовах воєнного стану»


5 травня 2022 року на базі Управління соціальної політики Тернопільської міської ради за менторства провідних фахівців Уляни Микитюк та Володимира Дідика для студентів ОПП Соціальне забезпечення та ОПП Фінансовий менеджмент проведено науково-практичний семінар на тему: «Соціальна допомога та виплати в умовах воєнного стану».

У ході онлайн-заходу відбулося активне обговорення питань щодо порядку надання соціальних допомог внутрішньо переміщеним особам, особливостей заповнення супроводжуючих документів для взяття на облік таких осіб, розміру та періоду призначення виплат і допомог. Спікери також закцентували увагу на перманентних змінах щодо умов здійснення соціальних виплат, адже починаючи із травня 2022 р. допомога виплачується лише переселенцям тих регіонів, в яких проходять бойові дії або ж є окупованими. Водночас фахівці наголосили, що держава продовжує виплачувати усі призначені державні соціальні допомоги упродовж воєнного стану.

У ході останніх подій проблематика соціального забезпечення та соціальних виплат неабияк зацікавила учасників даного заходу, спричинивши жваву дискусію та обговорення низки актуальних питань, які студенти і викладачі мали змогу задати фахівцям соціальної сфери, зокрема щодо причин відмови у видачі довідки переселенця та підстав її скасування; особливостей правового статусу та соціалізації внутрішньо переміщених осіб; отримання довідки внутрішньо переміщеними особами через Портал Дія; виготовлення персоніфікованого електронного квитка «Соціальна карта тернополянина» внутрішньо переміщеними особами. Професорсько-викладацький склад кафедри фінансового менеджменту та страхування і студенти вдячні організаторам заходу за цікаве спілкування!