26.01.2022

ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ ЕЛЕМЕНТІВ ДУАЛЬНОЇ ОСВІТИ У ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС СТУДЕНТІВ ОСВІТНІХ ПРОГРАМ «ФІНАНСОВИЙ МЕНЕДЖМЕНТ» ТА «СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ» ФАКУЛЬТЕТУ ФІНАНСІВ ТА ОБЛІКУ


У контексті впровадження інноваційного інструментарію у освітній процес у формі елементів дуальної освіти, 24.01.2022 р. відбулася зустріч із Головою правління КС «Калина» Олегом Луцишиним.

За допомогою інтерактивної форми навчання під час зустрічі для студентів груп СЗ-21, СЗ-31 та ФМ-21, ФМ-31 проведено професійно-орієнтований тренінг, який дав можливість зрозуміти філософію діяльності кредитних спілок, прерогативи становлення кредитної комерції в Україні та світі, специфіку діяльності цих небанківських фінансових установ на ринку фінансових послуг України за формування їхньої соціальної відповідальності. Студенти під час заходу мали можливість отримати практичні поради щодо обслуговування кредитних ресурсів, формування резервів і залучення вкладів кредитними спілками за умови перманентного дефіциту фінансових ресурсів.

В продовження дуального навчання 25.01.2022 р. на базі Управління соціальної політики Тернопільської міської ради за менторства провідних фахівців Марії Похилої та Володимира Дідика для студентів ОПП Соціальне забезпечення та ОПП Фінансовий менеджмент проведено практико-орієнтоване навчання щодо методики нарахування житлових субсидій в розрізі прийому документів, формуванням особової справи отримувача субсидій, здійснення превентивної верифікації, а також процедури призначення або відмови у наданні субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. У світлі останніх подій порушена тема неабияк зацікавила усіх учасників даного заходу, спричинивши жвавий диспут. Відтак фахівці соціальної сфери надали ґрунтовні і вичерпні відповіді на запитання під час он лайн спілкування.

Впровадження в освітній процес класичного університету Тернополя елементів дуальної освіти формують реальну основу для опанування фаховими вміннями і навичками під час навчання.