28.05.2021

Відбувся науковий семінар на тему «Проблеми фінансового забезпечення соціальних гарантій»


27 травня 2021 року в рамках засідання студентського наукового гуртка «Соціальний супервізор» відбувся науковий семінар тему: «Проблеми фінансового забезпечення соціальних гарантій». Науковий захід проходив у режимі онлайн на платформі ZOOM.

Учасниками наукового семінару були студенти, що навчаються за ОПП «Соціальне забезпечення», викладачі кафедри фінансового менеджменту та страхування ЗУНУ, а також запрошені практики: заступник завідувача Відділення денного перебування Тернопільського міського територіального центру Лілія Кульчицька та соціальний педагог Благодійного фонду «Карітас-Тернопіль», координар проекту «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю» Ольга Аркуша.

Науковий семінар розпочався із вітального слова голови наукового студентського гуртка Надіі Лубкей. Нею було відзначено актуальність тематики семінару з огляду на важливе значення побудови ефективної системи соціального забезпечення у сучасних умовах, необхідності встановлення обґрунтованого переліку державних соціальних гарантій та забезпечення успішного функціонування механізму їх реалізації. Лілія Кульчицька та Ольга Аркуша також привітали учасників семінару, наголосили на важливості обговорення проблем фінансового забезпечення соціальних гарантій та висловили сподівання успішної та плідної співпраці.

Впродовж наукового заходу в рамках заявленої тематики було заслухано та обговорено низку питань: проблеми встановлення державних соціальних стандартів і нормативів; міжнародно-правові стандарти соціального захисту населення; значення, необхідність, функції та принципи соціального страхування; становлення системи соціального страхування в Україні; особливості призначення допомоги у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності; проблеми безробіття у світі та в Україні тощо. Головними доповідачами були студенти третього курсу факультету фінансів та обліку, учасники студентського наукового гуртка «Соціальний супервізор»: Вероніка Башук, Андріана Боцян, Юрій Дем'янчук, Анна Дудяк, Віра Кримська, Людмила Яцків. Під час наукового семінару учасники активно обговорювали актуальні питання фінансового забезпечення соціальних гарантій. До дискусії долучились також практики Лілія Кульчицька та Ольга Аркуша, які окреслили власне бачення напрямків вирішення основних проблем соціального забезпечення.

На завершення заходу голова наукового студентського гуртка «Соціальний супервізор» подякувала доповідачам за цікаві та змістовні доповіді, запрошеним практикам за активну участь у семінарі, а також усім учасникам за плідну співпрацю.