27.1.2021

На факультеті фінансів та обліку ЗУНУ реалізують проєкт соціальної дії «Свято в хату», який отримав фінансову підтримку від Британської Ради в Україні


Учасники студентського наукового гуртка «Соціальний супервізор» взяли участь в конкурсі підтримки проєктів соціальної дії, проведеному в рамках програми Британської Ради «Активні громадяни» та виграли грант на реалізацію свого проєкту.

25 січня 2021 року відбулась онлайн-зустріч учасників студентського наукового гуртка «Соціальний супервізор» та зацікавлених студентів факультету фінансів та обліку з метою обговорення організаційних питань щодо реалізації соціального проєкту «Свято в хату». Даний проєкт спрямований на формування активної громадянської позиції молоді у питаннях єднання поколінь, передбачає надання підтримки самотнім людям похилого віку, які проживають у м. Тернопіль, в період Різдвяних свят (січень-лютий 2021 року). В засіданні також взяли участь викладачі й студенти факультету економіки та управління та соціально-гуманітарного факультету.

Проєкт «Свято в хату» реалізується в рамках програми Британської Ради «Активні громадяни» та за підтримки ГО «Молодіжний центр розвитку «МІСТ». Менеджер проєкту – доцент кафедри фінансового менеджменту та страхування Надія Лубкей.

На зустрічі викладачі та студенти обговорили основні етапи реалізації проєкту, з'ясували його компоненти, цілі та терміни, визначили відповідальних осіб. Представник ГО Молодіжний центр розвитку «МІСТ» Анастасія Чорній, яка була присутня на засіданні, привітала студентів, наголосила на важливому значенні участі молоді у реалізації соціальних проєктів, а також окреслила напрями можливої подальшої співпраці громадської організації із учасниками засідання.

Реалізація даного проекту, включаючи усі його компоненти (від формування команди до проведення моніторингу та підготовки й подання звітності по проєкту), сприятиме формуванню активної відповідальної громадянської позиції у молоді; набуттю практичних навиків реалізації соціальних проєктів; налагодженню комунікації із представниками органів місцевої влади, громадського сектору та бізнесу.

Участь студентів в реалізації проєкту дозволить забезпечити імплементацію в навчальний процес елементів дуальної освіти у цікавій для молоді формі. Студенти матимуть змогу побувати в ролі волонтерів, ознайомляться на практиці з особливостями управління соціальними проєктами, із специфікою складання бюджету проєкту, а також із особливостями фінансування та звітування по проєкту.

Викладачі кафедри фінансового менеджменту та страхування і студенти вдячні Британській Раді в Україні та ГО «Молодіжний центр розвитку «МІСТ» за підтримку їх ініціативи!