15.03.2020

Учасники студентського наукового гуртка «Соціальний супервізор» зібрались за круглим столом з учасниками Коаліції громадських організацій «Тернопільський центр реформ»


11 березня 2020 року члени студентського наукового гуртка «Соціальний супервізор» побували в Коаліції громадських організацій «Тернопільський центр реформ» та взяли участь у круглому столі «Роль громадських інституцій соціального спрямування м. Тернополя у вирішенні соціальних проблем». Модераторами заходу від ТНЕУ виступили Надія Лубкей та Галина Кулина.

У ході заходу Голова ГО «Фестиваль «Файне місто» Рустам Ергешов ознайомив студентів із основними напрямами діяльності Коаліції громадських організацій «Тернопільський центр реформ». Він зазначив, що Коаліція є платформою неурядових громадських об'єднань, спілок, благодійних фондів, експертів, котрі поєднали зусилля для координації своїх дій, імплементації змін у суспільстві та просування реформ у своєму місті й області. Голова ГО «Центр громадського моніторингу та аналітики» Василь Томчишин та його заступник Марія Іщенко розповіли учасникам круглого столу про структуру та особливості управління Коаліцією, презентували Дорожню карту реформ Тернопільщини на 2019-2020 роки, поділились позитивним досвідом розробки та реалізації громадськими організаціями, які входять до складу Коаліції, ряду проектів.

Студенти та представники неурядових організацій обговорили низку проблемних питань, з якими стикаються у своїй діяльності громадські організації, серед яких особливо гостро стоять питання фінансування діяльності ГО та пасивності громадськості у вирішенні важливих суспільних проблем. Представники неурядового сектору побажали молодим людям завжди займати активну громадянську позицію, відстоювати суспільні громадянські цінності та брати участь в імплементації прогресивних зрушень на місцевому рівні.

На завершення круглого столу учасники студентського наукового гуртка «Соціальний супервізор» і викладачі кафедри фінансового менеджменту та страхування подякували керівникам Тернопільського центру реформ за високий рівень організації заходу.