27.11.2020

Учасники студентського наукового гуртка «Соціальний супервізор» взяли участь у просвітницькій акції з попередження насилля на підтримку Всесвітньої кампанії «16 днів проти насильства»


У перші дні грудня 2020 року учасники студентського наукового гуртка «Соціальний супервізор» побували в ролі волонтерів та взяли участь в просвітницькій акції з попередження та протидії домашньому насиллю.

Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію «16 днів проти насильства». Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Період проведення щорічної акції вибрано не випадково, адже саме на цей час припадає низка дат, котрі створюють символічний ланцюжок днів, присвячених заходам проти насильства стосовно різних груп населення та відстоювання прав людини.

Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:

- 25 листопада - Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

- 1 грудня - Міжнародний день боротьби зі СНІДом;

- 2 грудня - Міжнародний день боротьби з рабством;

- 3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю;

- 5 грудня - Міжнародний день волонтера;

- 6 грудня - річниця інциденту в Монреалі;

- 9 грудня - Міжнародний день боротьби з корупцією;

- 10 грудня - Міжнародний день прав людини.

Усі перелічені дати означені фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства (у громадській чи приватній сферах) є порушенням прав людини.

Учасники студентського наукового гуртка «Соціальний супервізор» за сприяння Тернопільського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді мали змогу долучитись до важливих соціальних заходів, які щорічно проводяться в Україні на підтримку Всесвітньої кампанії «16 днів проти насильства».

Просвітницька акція з попередження насилля була проведена студентським активом та викладачами кафедри фінансового менеджменту та страхування на базі Західноукраїнського університету із дотриманням карантинних норм. Студенти розмістили у корпусах та гуртожитках ЗУНУ на стендах інформаційні плакати, а також розповсюдили інформаційні матеріали, у яких розглянуто види насилля та окреслено заходи з попередження та протидії домашньому насиллю. Модераторами заходу виступили доценти кафедри фінансового менеджменту та страхування: Лубкей Н.П. та Письменна Т.В.

Учасники заходу сподіваються, що дана просвітницька акція сприятиме підвищенню обізнаності населення про усі форми насильства, зростанню розуміння шляхів попередження та протидії насильству, а також створенню соціального простору, вільного від насильства.