27.02.2020

Учасники студентського наукового гуртка «Соціальний супервізор» відвідали Тернопільський Благодійний Фонд «Карітас»


25 лютого 2020 року для учасників студентського наукового гуртка «Соціальний супервізор» було проведено навчальну екскурсію на базі Тернопільського Благодійного Фонду «Карітас» за сприяння керівника Фонду Андрія Марчука. Модераторами заходу від ТНЕУ виступили доценти кафедри фінансового менеджменту та страхування Лубкей Н.П. та Письменна Т.В.

Працівники Тернопільського Благодійного Фонду «Карітас» ознайомили студентів з особливостями діяльності даної громадської організації, фінансовими аспектами її функціонування. Зокрема, Інна Марушинська зазначила, що Тернопільський Благодійний Фонд «Карітас» – міжнародна гуманітарна неурядова організація у сфері соціального розвитку, основною місією якої є розвиток традицій доброчинної діяльності та здійснення соціальної роботи, виходячи із християнських морально-етичних цінностей. Вона розповіла про основні етапи функціонування Карітасу на Тернопіллі, який впродовж 25 років постійно розширював напрямки своєї діяльності. В результаті на даний час Фондом реалізується низка проектів, які мають важливе соціальне значення. Студентів поінформували про специфіку реалізації основних проектів, серед яких: проект «Домашня опіка»; проект «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю»; проект «Соціально-реабілітаційний центр для молоді в складних життєвих обставинах»; проект «Благодійна їдальня»; проект «Соціальне таксі» тощо.

Координатор проекту «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю» Ольга Аркуша ознайомила студентів із діяльністю Фонду за даним напрямом. Бажаючі мали змогу безпосередньо спостерігати проведення активностей працівниками проекту в рамках функціонування тижневого зимового табору, організованого для дітей шкільного віку на час канікул. Ольга також надала інформацію про різноманітні благодійні акції Карітасу, зокрема: «Різдвяна кутя», «День людей похилого віку», «Великодній кошик», «День матері», «Шкільний портфелик», «Святий Миколай» та ін.

Студенти і викладачі кафедри фінансового менеджменту та страхування висловлюють щиру вдячність керівнику Тернопільського Благодійного Фонду «Карітас» о. Андрію Марчуку за можливість ознайомитись із функціонуванням даної організації та сподіваються на подальшу плідну співпрацю!