16.10.2020

Відбувся вебінар-тренінг «Стратегія управління фінансовими ризиками»


15 жовтня 2020 р. з ініціативи професорсько-викладацького колективу кафедри фінансового менеджменту та страхування Західноукраїнського національного університету відбувся вебінар-тренінг на тему: «Стратегія управління фінансовими ризиками».

Спікерами онлайн-заходу виступили директор з розвитку мережі АЗК WOG Тарас Довгалюк та фінансовий консультант Eurolife Роман Скаляк.

Модератори заходу – к.е.н., старший викладач кафедри фінансового менеджменту та страхування Олег Вацлавський та к.е.н., доцент кафедри фінансового менеджменту та страхування Ірина Федорович.

Участь у заході взяли близько 60 осіб, з-поміж котрих були викладачі кафедри фінансового менеджменту та страхування ЗУНУ та студенти спеціальностей «Фінансовий менеджмент», «Банківська справа», «Фінанси», «Фіскальне адміністрування», «Митна справа» факультету фінансів та обліку ЗУНУ.

У ході вебінару-тренінгу відбувалося активне обговорення питань, що стосувалися:

– аналізу зовнішніх та внутрішніх факторів, що генерують фінансові ризики суб’єктів господарювання;

– узагальнюючих показників та критеріїв оцінювання для здійсненні на підприємствах процесу управління ризиками;

– основних викликів сьогодення, з якими стикаються суб’єкти господарювання при виборі стратегії управління фінансовими ризиками в умовах пандемії;

– особливостей і підходів до диверсифікації фінансових ризиків та визначення методів зменшення можливих фінансових втрат на підприємстві;

– переваг хеджування як методу управління фінансовими ризиками та аналізу стратегій хеджування фінансових ризиків;

– методів та структури заходів щодо управління фінансовими ризиками на стадії їх попередження, нейтралізації та мінімізації негативних фінансових наслідків.

Під час спілкування учасники вебінару-тренінгу мали можливість задавати спікерам запитання та вели активне їх обговорення. На завершення, модератором заходу – Олегом Вацлавським, підсумовано важливість об’єктивного та раціонального вибору стратегії діяльності підприємства, з урахуванням фінансових ризиків, що дає змогу значно покращити діяльність суб’єкта господарювання та його фінансовий стан.