12.12.2019

Відбувся навчально-практичний семінар для студентів факультету фінансів та обліку ТНЕУ


 Уже не вперше у поточному навчальному році студенти факультету фінансів та обліку приймають участь у заходах, спільно організованих фахівцями Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області і професорсько-викладацьким колективом кафедри фінансового менеджменту та страхування. Так, 11 грудня 2019 року відбувся навчально-практичний семінар з питань фінансової безпеки у сфері пенсійного забезпечення. Модераторами заходу від ТНЕУ виступили доценти кафедри фінансового менеджменту та страхування Налукова Н.І., Кулина Г.М., Лубкей Н.П.

У ході заходу заступник начальника юридичного відділу Олег Мирославович Світлик зазначив, що Пенсійний фонд України виконує одну з найважливіших соціальних функцій держави – здійснює пенсійне забезпечення громадян, тому одним із основних пріоритетів Фонду є забезпечення дотримання органами державної влади, юридичними та фізичними особами фінансово-правових норм пенсійного та трудового законодавства. Практик детально роз’яснив особливості перерахунку пенсійних виплат з 01 грудня 2019 року, переваги електронного пенсійного посвідчення, нову модель звернення громадян за призначенням пенсії – в «один дотик» через Веб-портал електронних послуг Фонду, можливість укласти договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, акцентував увагу на негативних наслідках нелегальної зайнятості для набуття у майбутньому права на призначення пенсії.

Студенти і практики обговорили низку проблем та викликів, з якими стикаються у своїй діяльності працівники Пенсійного фонду, а також основні зміни правового регламентування пенсійного забезпечення. У процесі дискусії також було піднято питання, котрі стосувались дефіциту бюджету Пенсійного фонду України, адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, порядку здійснення перерахунку пенсій в Україні. На усі питання, які цікавили учасників зустрічі Олег Мирославович дав вичерпні та ґрунтовні відповіді.

Студенти і професорсько-викладацький колектив кафедри фінансового менеджменту та страхування ТНЕУ висловлюють вдячність працівникам Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області за високий рівень організації і проведення навчально-практичного семінару та співпрацю.