25.11.2019

Студенти факультету фінансів та обліку ТНЕУ відвідали ПрАТ «Молокія» і взяли участь у навчальному професійно-орієнтованому тренінгу з питань фінансового менеджменту


 Професорсько-викладацький колектив кафедри фінансового менеджменту та страхування ТНЕУ продовжує активно залучати студентів до здобуття освіти за дуальною формою. 21 листопада 2019 року для студентів факультету фінансів та обліку ТНЕУ було організовано навчальний тренінг з професійним спрямуванням на базі ПрАТ «Молокія». Захід відбувся за сприяння Солтиса Віктора Петровича – голови правління ПрАТ «Молокія». Модератор тренінгу – Стецько Микола Васильович, коротко озвучив студентам, на що необхідно, в першу чергу, звернути увагу в процесі ознайомлення з фінансово-господарською діяльність даного підприємства.

Солтис В. П. в процесі презентації ознайомив студентів з історією створення корпоративного підприємства, детально зупинився на його організаційній структурі, яка представлена багаточисленними філіями, управліннями та відділами, та акцентував увагу на пріоритетних напрямках діяльності ПрАТ «Молокія».

Завдяки цікавому інформаційному супроводу Солтиса В. П. студенти дізнались, що ПрАТ «Молокія» входичь у п’ятнадцятку найкращих серед понад 200 підприємств з переробки сирого молока в Україні. У п’ятірці – з виробництва питного молока, яке фасується. При цьому займає 5 % вітчизняного ринку готової молочної продукції. Зокрема переробляє 300 тон сирого молока в день.

Орієнтовно 200 тисяч кілограмів продукції ТМ «Молокія» щоденно транспортують майже в усі регіони України.

Корпоративне підприємство «Молокії» є одним з найбільших платників податків в бюджети не тільки Тернопільщини, але і в Державний бюджет України.

У компанії «Молокія» в Тернополі зараз працює понад 1,4 тис осіб.

В процесі ґрунтовної доповіді Віктора Солтиса студенти змогли задати йому ряд питань щодо діяльності підприємства, щоб краще зрозуміти та оцінити, як відбувається на практиці процес функціонування системи фінансового управління в компанії і яку роль при цьому відіграють структурні підрозділи.

Колектив кафедри фінансового менеджменту та страхування ТНЕУ висловлює щиру подяк голові правління ПрАТ «Молокія» Солтису Віктору Петровичу за цікаву дискусію та проведення навчального тренінгу. В результатами даного заходу студенти змогли закріпити теоретичні знання та здобути практичний досвід у сфері фінансового менеджменту.