15.11.2019

Викладачі кафедри фінансового менеджменту та страхування ТНЕУ провели серед старшокласників бізнес-гру «Я – майбутній фінансовий менеджер»


 У рамках щорічної Всеукраїнської ініціативи – Тижня фінансової грамотності, викладачі кафедри фінансового менеджменту та страхування ТНЕУ Тетяна Валеріївна Письменна, Галина Миронівна Кулина та Ірина Михайлівна Федорович провели серед старшокласників Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ст. № 26 ім. Дмитра Заплітного бізнес-гру «Я – майбутній фінансовий менеджер». Через такий метод навчання, що дає можливість набути фахових навичок у спеціально створеній проблемній ситуації, кафедра фінансового менеджменту та страхування активно долучилася до відзначення Тижня фінансової грамотності на факультеті фінансів та обліку ТНЕУ.

На початку ділової гри модератори запропонували учням визначитися з бізнес-проектом їхньої мрії. Старшокласникам дали можливість на деякий час побути фінансовими менеджерами, котрі приймають важливі фінансові рішення у різних сферах господарської діяльності. Учасники ділової гри уявили себе у ситуаціях, максимально наближених до реальних, та були залучені до активного комунікативно-ігрового професійного спілкування. На них покладалося завдання з прийняття управлінських рішень стосовно вибору оптимальних напрямків розподілу прибутку, доцільності вкладення коштів у той чи інший інвестиційний проект, виходу суб’єкта господарювання з кризового стану та недопущення його надалі.

По закінченні ділової гри учні уяснили для себе, що успішному фінансовому менеджеру необхідно вміти мислити масштабно, вирішувати стратегічні проблеми, оперативно приймати і реалізовувати нестандартні фінансові рішення. Від нього вимагається висока професійна спрямованість, вміння аналітично мислити та швидко реагувати на зміни поза межами підприємства.

Ділова гра супроводжувалася жвавим обговоренням власних бізнес-ідей, виявленням зацікавленості старшокласників до їх реалізації. У результаті модератори відзначили кілька бізнес-проектів та схвально відгукнулися про їх розробників, оскільки вони найкраще продемонстрували себе фінансовими менеджерами. Від проведеного заходу в його учасників залишилися позитивні враження та емоції.