31.10.2019

У страховій компанії ТАС для учасників студентської страхової компанії «Fidelity» провели тренінг з питань автотранспортного страхування


 Учасники студентської страхової компанії «Fidelity» взяли участь у навчальному професійно-орієнтованому тренінгу, який відбувся в офісі АТ «СГ «ТАС» (приватне), розташованому у м.Тернопіль. Модераторами заходу виступили к.е.н., доцент кафедри фінансового менеджменту та страхування ТНЕУ Н.І. Налукова та Директор РЦ АТ «СГ «ТАС» (приватне) Р.О. Бігун.

Розпочали роботу у формі активного діалогу, під час котрого Роман Олексійович поділився особистим досвідом, що стосувався вибору першого робочого місця та відзначив професійні якості, якими на його думку мають володіти фахівці у сфері страхового ринку.

Упродовж роботи студенти ознайомилися з умовами страхових програм страховика-партнера «Каско 5 зірок» та «Правильне Каско» та детально обговорили питання, що стосувалися відбору ризиків, розміру страхових платежів та особливих умов по вказаних страхових продуктах. Учасникам для ознайомлення було надано форми типових договорів. Представник фінансової установи детально роз’яснив технологію продажу страхових продуктів та особливості процесу врегулювання страхових випадків, методику розрахунку і виплати страхового відшкодування. Обговорили також основні схеми страхового шахрайства по Автокаско, методику їх виявлення та види відповідальності.

Значну увагу спікер приділив питанням динаміки українського ринку Автоцивілки та розгляду проблемних аспектів з якими стикаються страховики по обов’язковому страхуванню цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів у контексті останніх змін. Роман Олексійович відзначив окремі позитивні моменти, присутні у практиці страхового ринку Польщі, котрі на думку фахівця, за умови впровадження у практику нашої держави, зумовили б не лише динамічніший розвиток одного із найважливіших елементів фінансової системи України, але й зростання рівня страхової культури та знань у даній галузі.