14.11.2018

Учнівська молодь взяла участь у діловій грі «Я – майбутній фінансовий менеджер»


У рамках проведення Тижня моделювання фінансових рішень у сфері бізнесу на кафедрі фінансового менеджменту та страхування ТНЕУ викладачі Галина Миронівна Кулина, Тетяна Валеріївна Письменна та Ірина Михайлівна Федорович організували ділову гру «Я – майбутній фінансовий менеджер» для старшокласників однієї зі шкіл Тернопільщини. Такий метод набуття фахових навичок є доволі актуальним у час, коли зростає потреба у підготовці фахівців з фінансового менеджменту.

Бізнес-гра розпочалася з формулювання учнями власної ідеї у сфері бізнесу, яку б вони хотіли реалізувати у майбутньому. Їм було запропоновано на деякий час побути у ролі фінансових менеджерів, уповноважених приймати фінансові рішення у різних сферах господарської діяльності підприємства. У ході ділової гри ведучими було змодельовано декілька ситуацій, які можуть виникнути на практиці по реалізації бізнес-проектів. Уявивши себе фінансовими менеджерами, учні мали нагоду оцінити варіанти розвитку їхнього бізнесу, цілі та можливості використання грошових коштів, вміння налагоджувати партнерські відносини та співпрацювати з клієнтами.

На завершення учасники поділилися враженнями стосовно сформованого уявлення, хто такий фінансовий менеджер та яка його роль і завдання у бізнесі. Вони зрозуміли, що це особа, яка має широкий кругозір і системний погляд щодо прийняття фінансових рішень, мислить творчо та неординарно, не боїться застосовувати інновації у своїй діяльності.

Ділова гра супроводжувалася жвавим обговоренням власних бізнес-ідей, зацікавленістю учнів до їх реалізації, а також залишила позитивні враження та емоції в її учасників.