13.11.2018

Студенти факультету фінансів вивчають тонкощі прийняття ефективних фінансових рішень на базі групи компаній «Терком», «Теркон-Буд» та «Дружба»


На кафедрі фінансового менеджменту на страхування ТНЕУ стартував Тиждень моделювання фінансових рішень у сфері бізнесу, який розпочато із зустрічі викладачів кафедри – к.е.н., доцентів Наталії Ярославівни Спасів і Галини Миронівни Кулини та студентів груп ФСГ-31 і ФСГ-32 з одним із керівників групи компаній «Терком», «Теркон-Буд» та «Дружба» Михайлом Івановичем Вийванком.

Цікаву і змістовну доповідь для майбутніх фахівців з питань фінансового менеджменту та корпоративного управління М. І. Вийванко розпочав із окреслення основних аспектів діяльності у вказаних підприємницьких структурах. Також керівник відзначив особливості становлення і розвитку компаній, історія господарювання яких – 25 років та надав вичерпну інформацію щодо факторів забезпечення їхньої конкурентоспроможності та фінансової стійкості. Ключовими аспектами ведення успішного бізнесу, які покладено в основу прийняття ефективних фінансових рішень у компаніях «Терком», «Теркон-Буд» та «Дружба», на думку Михайла Івановича, є:

– диверсифікація фінансово-господарської діяльності;

– модернізація та технологізація виробничого процесу;

– авторська система мотивації та стимулювання працівників;

– інноваційні підходи до розширення ринків збуту через призму виходу на міжнародний ринок із врахуванням потреб європейського споживача;

– реалізація інвестиційних проектів у контексті організації фінансування будівництва енергозберігаючих будинків із використанням найсучасніших технологічних рішень.

Крім того, студентам було запропоновано вирішити різного роду бізнес-завдання, що стосувалися визначення найбільш прибуткової виробничої лінії по виготовленню нових дверей, яку було б варто запустити компанії «Терком». За результатами змодельованих фінансових рішень було спроектовано майбутній фінансовий достаток підприємства із врахуванням запуску нової лінії продукції. Таким чином, студенти мали змогу застосувати свої знання і вміння щодо розробки і прийняття нестандартних управлінських рішень.

Організований захід був надзвичайно корисним та пізнавальним для студентів. Молоді люди дякують Михайлу Івановичу за корисні поради щодо ведення успішного бізнесу, позиціонування себе на ринку праці, стимулу до вдосконалення як майбутнього фахівця із нестандартним мисленням, вмінням працювати у команді та бути соціально відповідальним.