25.09.2018

Розпочав роботу студентський науковий гурток «DORADCA FINANSOWY»


25 вересня 2018 року відбулося перше засідання студентського наукового гуртка «Doradca finansowy», що функціонує на кафедрі фінансів суб’єктів господарювання і страхування ТНЕУ. Під час зустрічей учасники студентського об’єднання матимуть нагоду спілкуватися фаховою польською мовою та обговорювати актуальні проблеми у сфері фінансового менеджменту.

Керівник наукового гуртка д.е.н., професор, завідувач кафедри фінансів суб’єктів господарювання і страхування ТНЕУ Кнейслер О. В. привітала учасників із початком роботи та наголосила на необхідності підвищення рівня фахової польської мови для професійної діяльності майбутніх фінансових менежерів, аналітиків, консультантів, директорів саме у контексті євроінтеграції, оскільки ці професії є конкурентоспроможними не тільки в Україні. Ольга Володимирівна зазначила, що підвищення рівня професійної іноземної мови сприятиме підготовці учасників гуртка до конкурсного відбору на семестрове навчання в університети Польщі.

Модераторами зустрічі виступили к.е.н., доцент Рендович П. М., к.е.н., доцент Костецький В. В. та к.е.н., викладач Шупа Л. З., які спільно представили тему першого засідання гуртка «Ekonomiczna przyroda i istota ubezpieczenia. Historia jego powstania». Неординарний підхід до пояснення «Ekonomiczna przyroda ubezpieczenia» застосував к.е.н., доцент Рендович П. М. Власне бачення до тракування «Istota ubezpieczenia» представив к.е.н., доцент Костецький В. В. К.е.н., викладач Шупа Л. З. зацікавила учасників доповіддю на тему: «Historia powstania ubezpieczenia».

Студенти виявили високий рівень зацікавленості питаннями про спільне і відмінне у еволюції «Ubezpieczenia» в Україні та Польщі, що підтвердилося активним обговоренням піднятої проблеми.

Також присутні окреслили завдання студентського гуртка на поточний навчальний рік.

Усіх бажаючих запрошуємо долучатися до участі у студентському науковому гуртку «Doradca finansowy».